Miért mentesül a fővárosi tömegközlekedés az akadálymentesítési kötelezettség alól?

Egyszerre diszkriminatív és embertelen, fejlett európai országhoz méltatlan a hármas metró rekonstrukciójának tervezete. Ebből kifolyólag a Jobbik írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudjuk, miért képez kivételt a fővárosi tömegközlekedés a jogszabályokban lefektetett, akadálymentesítési kötelezettség alól.

Meg kell állítani Buda legnagyobb korrupciós botrányát

Újabb pofátlan bérbeadások láttak napvilágot, melyet a Nagy Gábor Tamás vezette fideszes Budavári Önkormányzat grundolt össze. A polgármester ezúttal nem saját magának, nem a családtagjainak, nem is a fideszes körökhöz tartozó gasztrovállakozóknak, hanem a kormányzathoz közel álló nagyvállalkozóknak adott ki lakásokat jóval a piaci ár alatt, ezzel összehozva Buda mára már legnagyobb korrupciós lakásmutyiját.

A csillagos eget is ellopják - bezár a Planetárium

Felháborítónak és elkeserítőnek tartja a Jobbik, hogy miközben közpénzből stadionokra és értelmetlen presztízsberuházásokra százmilliárdokat költ a kormány, addig a természettudományos oktatás háttérintézményei az utolsókat rúgják, mégsem jut a fennmaradásukra elegendő forrás.

Hová lett a közpénz? – Feljelentést tett a Jobbik

A mai napon a Jobbik feljelentést tett a Fővárosi Roma Önkormányzat által működtetett Európai Üzleti Polytechnikum avagy Európai Roma Szakgimnázium, hosszabb nevén Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola körüli visszásságok okán, hűtlen kezelés és költségvetési csalás alapos gyanúja miatt.

Tokody: Ezért szállhattak el a metrófelújítás költségei - VIDEÓ

Magyarországon az állami nagyberuházások sokszor túlárazottak, és a Jobbik határozott álláspontja, hogy ez szoros összefüggésben áll azzal a ténnyel, hogy számos közbeszerzésen a munka elvégzését és persze az érte járó nem kevés közpénzt a Viktor Barátai Zrt., a Nemzeti Gázszerelő Kft., a Nemzet Veje Bt., vagy az MSZP-SZDSZ időszakban már tapasztaltaknak megfelelően a korrupt multi nyeri meg.

Magyarázatot követel a Jobbik a 3-as metrón történtekre

„A Jobbik magyarázatot vár a felújított metrókocsiknál tapasztalt hibajelenségek okaira, valamint arra is, hogy miként lehetséges az, hogy amennyiben az NKH által előírt 15 000 kilométeres próbaüzem során nem tapasztaltak hibát, akkor azok hogyan jöhettek elő az éles üzem első napjaiban” – írtuk március 22-én kiadott közleményünkben. Magyarázatot azóta nem láttunk, újabb hibákat viszont sajnos igen.

A leendő Jobbik-kormány gondoskodni fog a 3-as metró felújításáról

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága a tegnapi napon tárgyalta a Jobbik javaslatát, amely biztosította volna a 3-as metróvonal teljes körű felújításának pénzügyi fedezetét. A fideszes többség nem támogatta, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kormánynak esze ágában sincs a teljes fedezetet biztosítani.

Jobbik: Elképesztő állapotok a csepeli tüdőgondozóban - VIDEÓ

A csepeli egészségügyi ellátás több, mint tíz éve hanyatlik, mondhatni tudatos rombolás folyik ezen a területen. 2003-ban a szocialista kormány bezáratta a csepeli kórházat, ekkor a Fidesz ellenzékből nagyon hangosan követelte, hogy Csepel ismét saját kórházat kaphasson.

Oldalak