Vörösen izzó szemű patkányok lepték el Csepel utcáit

• XXI. kerület
2017-11-13 19:31

A lakosság részéről több megkeresés érkezett és a legnagyobb közösségi oldalon is jelezték, hogy a lakókörnyezetükben nagyon elszaporodtak a rágcsálok. A 2017. októberi képviselő-testületi ülésre Pákozdi József képviselő benyújtott egy előterjesztést, és kérte a polgármester segítségét, hogy ez a kerület minden pontját érintő kellemetlen állapot megszűnjön!

Naivan arra gondolt, hogy nem a megszokott elutasításban lesz része, hanem a lakosság érdekeit szem előtt tartva, támogatni fogja a javaslatot! Nem így történt!

Amióta a jegyző munkáltatója a polgármester (2010 október), azóta a keze meg van kötve és úgy kell intézkednie, ahogy jelenleg Borbély Lénárdnak a kedve tartja! Nevetséges indokokkal,  jegyzői észrevételre hivatkozva (csatolva megtalálják a dokumentumot), napirendre se vették a javaslatot. Pedig még pénzbe se kerül a kerületnek!

Kérdezzük hát, hogy a játszóterek, utcák, közparkok, óvodák és az iskolák, a csepeli piac kinek a tulajdona? Szerintünk a csepeli embereké, akik azért választották meg a jelenlegi vezetést, hogy őket képviseljék! Tehát ezeken a helyeken és minden közterületen az önkormányzat, mint tulajdonos köteles a rágcsálóirtást elvégeztetni, ahogy a jegyző is írta, a lakosság érdekében! Ezt törvény írja elő! Komoly fertőzést okozhatnak a patkányok. Ki fogja majd a felelősséget vállalni, ha közterületen, mondjuk a Szent Imre téren vagy egy óvodában egy gyermeket megtámad egy patkány?

Jelezték a patkányok jelenlétét az összes lakótelepről, a Daru-domb környékéről, a Szent Imre térről, a Csepeli Piacról, a Hárosról nem is beszélve, mert ott a helyzet katasztrofális!

Borbély Lénárd saját hatásköre eldönteni, hogy mit vesznek napirendre, mert így módosította a kerületi Fidesz vezetés az önkormányzat működési szabályzatát! De egy idegenszívű embertől mást nem is várhatunk el! Ami fontos neki, az a pénz és a hatalom, és a csepeli adófizetők pénzéből minél többet adni a szülőföldjének, ami már ha az elmúlt éveket is figyelembe vesszük több száz millió forint! Nem a támogatás ellen vagyunk, de először a saját házunk táját tegyük rendbe és utána osztogassunk!

A megoldás lehetőségét Pákozdi József abban látja, hogy a társasházban lakók kérjék a közös képviselőtől, hogy rendelje meg az irtást, a kertes házban lakók pedig erre a megadott címre jelezzenek:

Telefon: 43-20-412 Telefax: 43-20-401
E-mail: info@babolna-bio.com
Cím: 1107 Budapest, Szállás utca 6.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala továbbra is kiemelten fontosnak tartja a kedvező eredmény megőrzését, ezért a patkánymentesség fenntartási munkálatok - a főváros területén - mind a lakosság, mind az intézmények és közületek részére díjtalan!

Máthé László

06-70-699-22-13