Térfigyelő kamerák korszerűsítését javasoltuk, de a kormánypártok elkaszálták

• XXI. kerület
2017-06-09 15:57

Benyújtottunk Sneider Tamás országgyűlési képviselő segítségével egy költségvetés-módosító javaslatot annak érdekében, hogy Csepelen az elavult rendszert korszerűsíthessék. Sajnálatos módon Németh Szilárdnak és társainak a csepeli közbiztonság sokadrendű kérdés, így nemes egyszerűséggel leszavazták ezt a javaslatunkat is.

A közbiztonság javítása, illetve a bűncselekmények felderítése érdekében korszerűsíteni kellene a térfigyelő rendszert. Az MSZP-s városvezetés idejében építették ki a rendszert, ami már akkor elavult technológiájú volt, mégis költöttek rá évente 60 millió forintot. A mostani vezetés ugyan fejlesztette a kamerarendszert, de a célját most sem éri el, mert a feladatra alkalmatlan kamerákat szereltek fel, emellett a meglévő kamerák harmada rendszeresen nem működik. A rögzített képi anyagok szinte használhatatlanok, az elkövetők alig kivehetőek.

Szükség lenne további kamerák, akár vadkamerák kihelyezésére is azokon a területeken, ahol előszeretettel helyeznek ki illegális hulladékot. Ezzel felderítésre kerülhetnének ezek az esetek, és a továbbiakra tekintettel pedig akár meg is szűnnének ezek a bűnesetek.

Máthé László

06-70-699-22-13