A Jobbik az egyedüli kihívó a csepeli Fidesz szerint is

• XXI. kerület
2017-10-06 11:39

Az MSZP életében a hétfői nap drámai fordulatot vett, Botka László, a baloldali pártformáció miniszterelnök-jelöltje ugyanis a reggeli órákban visszalépett a jelöltségtől. Aznap este lett volna hosszú évek után az első nyilvános tévé vita miniszterelnök-jelöltek között Vona Gábor és Botka László személyében. A bejelentés után azonban ez az esemény sajnos elmaradt.

A baloldali pártok marakodása, pozíciókért való belső harca természetesen világosan megmutatja, hogy aki 2018-ban kormányváltást akar, az csak a Jobbikra szavazhat, mert minden más törpepártra és jelöltjére leadott szavazat elveszett szavazatnak számít.

Azt azonban álmunkban sem gondoltuk volna hogy az a Csepeli Hírmondó, amelyik évek óta mást sem tesz, csak a saját szemszögéből, kormánypárti érdekeket szem előtt tartva írja az ellenzéket gyalázó cikkeit, hirtelen a Jobbikban látja a kormányváltó erőt, és ennek hosszan hangot is ad. A 2017. október 5-i megjelenésű lapszám 11. oldalán Élesedő pozícióharc a csepeli baloldalon címmel közölt le egy teljes oldalnyi cikket, amiben hosszan ekézik a baloldali pártformációkat és dr. Szabó Szabolcsot sem kímélve "primadonnaként" emlegetik. Az utolsó két bekezdésben azonban meghökkentő módon ezt írják:

" A Jobbik veheti át a baloldali pártok helyét. Amíg a hagyományos baloldali pártokat leterheli az egymással folytatott pozícióharc, az elmúlt években baloldalra átállt Jobbik viszonylag egységes képet mutat. A magyar politikai életben ráadásul csak a Momentum, a Jobbik és a Fidesz képes megszólítani és mozgósítani a fiatalokat. Ha pedig nem számítjuk Budapestet és a nagyvárosokat, egyetlen ellenfele maradt a Fidesznek: a Jobbik.

A Jobbik nem titkolt célja ezért a baloldali szavazók átcsábítása. Ez a vidéki kistelepüléseken és városokban sok helyen sikerült. A nemrég még baloldali fellegvárként ismert Ózdon például jobbikos polgármestert választottak. Nem okozott gondot a régi MSZP-szavazóknak a Jobbikra voksolni. És bár a Jobbik Budapesten még gyenge, a peremkerületekben komoly lehetőséget látnak az összeomló baloldali pártok romjaira építkezni. Csepelen és Soroksáron is jellemző az MSZP meggyengülése és a pozícióharc. Dr. Szabó Szabolcs ráadásul az illegális muszlim bevándorlók betelepítésének lelkes híve, amivel a baloldali szavazók nagy része sem ért egyet. Számukra az egyetlen esélyt a Jobbik jelöltje jelentheti majd a Fidesz ellen."

Igazából hirtelen nem is tudtuk, mire véljük ezt a két bekezdést, de ha jobban belegondolunk, akkor ezzel gyakorlatilag Németh Szilárd már a meccs kezdete előtt bedobta a törölközőt, így üzenve, hogy aki változást akar, az Bereczki Miklósra,  Budapest 17. választókerületének jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltjére szavazzon.

Máthé László

06-70-699-22-13