Pesterzsébeti fejlesztéseket szavazott le az Országgyűlés

• XX. kerület
2017-06-23 13:41

Nem csak a Jahn Ferenc Kórház támogatására mondott nemet múlt héten a parlament. A költségvetési törvény megalkotásakor a fideszes többség még bizottsági szinten megfúrta azokat a módosító indítványokat is, amelyekből Pesterzsébet oktatási, kulturális és sport életét lehetett volna támogatni.

A legfontosabb célunk a kerületi óvodák és bölcsődék fejlesztése lett volna, itt ugyanis az önkormányzati és uniós források ellenére is aggasztó az állapotromás. Leharcolt játékok, rozzant bútorok és balesetveszélyes udvari játékok okoznak fejfájást sok dajkának, óvónőnek. Gyermekeink és unokáink egészséges környezetben való nevelése, zavartalan fejlődésük biztosítása minden kormány számára a nemzeti minimumot kéne jelentse, nem beszélve az oktatás-nevelésben dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsültségékről.

A dél-pesti sportélet fellendítését szintén leszavazta az általam egyre kevésbé "tisztelt Ház". Nem kap kiemelt támogatást Pesterzsébet legrégebbi sportklubja, az ESMTK, amely a labdarúgáson kívül ma már több mint egy tucatnyi szakosztályt tömörít magába (többek között asztaliteniszt, birkózást, jégkorongot, kajak-kenut, kézilabdát, ritmikus gimnasztikát, sárkányhajózást, szinkronúszást és vízilabdát). Bár a sportklub szépen teljesít az országos és nemzetközi megmérettetéseken, létesítményei sok esetben nem biztosítják a 21. századi körülményeket.

Hasonló cipőben jár a Zodony utcai Jégcsarnok is, amely a dél-pesti agglomeráció egyik legkedveltebb helyszíne a korcsolyázni és jégkorongozni vágyóknak. Ennek ellenére a létesítmény a gyorsan elavuló technológia miatt nem üzemeltethető gazdaságosan, ehhez egy átfogó beruházásra volna szükség, de sajnos erre is várni kell még.

Aztán itt van még a Hullám Csónakházak kálváriája. A telep az 50-es években a Kis-Duna-ág vízi paradicsoma volt, mígnem az ezredfordulóra felkapott belvárosi üdülőövezetből lepusztult raktárépület lett. Bár az utóbbi években megkezdődött az épületek egy részének felújítása, ahhoz, hogy a vízisportélet fellendüljön és a környék turisztikai vonzerővel is hasson, nagyságrendekkel több központi támogatásra volna szükség. Kár, hogy miniszterelnök úr nem a kajak-kenu szerelmese, egy közepes méretű stadion árából csoda dolgokat lehetne művelni...

Végül de nem utolsó sorban szerettük volna elérni az idén századik évfordulóját ünneplő Csili Művelődési Központ összművészeti programsorozatának támogatását, de sajnos ez sem érte el a döntéshozók ingerküszöbét.

A Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjeként azon szeretnék dolgozni, hogy Pesterzsébet egészségügyi, oktatási, kulturális és sportélete több forrást és figyelmet kapjon. Kérdéseiket és ötleteiket a továbbiakban is szívesen veszem hozzászólások és privát üzenetek formájában.

Bencsik János, Pesterzsébet-Kispest országgyűlési-képviselőjelöltje

Bencsik János