Nyílt levél Földesi Gyula fideszes képviselőjelölt részére

• XX. kerület
2018-01-19 13:22

Tisztelt Képviselőjelölt Úr!

Önök az elmúlt években saját szavazóikat is becsapták, amikor hangos fakardozásba kezdtek Brüsszellel, ám eközben fű alatt teljesítették a ránk eső kvóta közel dupláját.

Önök azt hazudták a világnak, hogy Magyarország nem fogad be egyetlen bevándorlót sem, az értelmetlen konfliktuskeresés azonban nem csak a Fidesz, de hazánk nemzetközi megítélésén is sokat rontott.

Az Önök részéről mindez pusztán egyetlen célt szolgált: elterelni a figyelmet az ország valós problémáiról: a mélyszegénységben élők helyzetéről, a lakásválságról, összeomlás szélén álló egészségügyről és arról, hogy lassan alig van olyan magyar család, akinek egy közeli hozzátartozója ne menekült volna külföldre.

Az ál-országvédésre elköltött vagyonokból a teljes dél-pesti kórházat fel lehetett volna újítani, ha pedig ideszámolom az offshore hátterű letelepedési-kötvénybizniszből elsikkasztott milliárdokat, akkor abból bőven futotta volna a két kerület oktatási és egészségügyi intézményeinek fejlesztésére.

Tisztelt Képviselőjelölt Úr!

A Fidesz-kormány, amelynek Ön a helyi képviselőjelöltje az elmúlt időszakban 22 milliárd forintot költött el bevándorlásellenes kampányra. Ehhez képest most beismerték, hogy az elmúlt három évben összesen 2300 migránst fogadott be Magyarország, és a betelepítések jelenleg is „non-stop zajlanak.”

Ha ez egy régóta zajló folyamat, akkor hány menekült vagy oltalmazott státuszú embert helyeztek el Pesterzsébeten és Kispesten? Kik ők, mely országokból érkeztek és hányan vannak? Hol vannak elhelyezve, és ki gondoskodik az ellátásukról?

Az is érdekelne, hogy hajlandó-e nyilvánosan bocsánatot kérni a pesterzsébeti és kispesti emberektől, amiért a pártja éveken át szándékosan félrevezette őket és hazudott nekik a migrációs folyamatokról.

Várom kérdéseimre feltett válaszait - ha vannak egyáltalán.

Üdvözlettel:
Bencsik János