Minden eddiginél primitívebb a Fidesz kampánya Pesterzsébeten

• XX. kerület
2018-03-23 17:40

A Fidesz nem csak országosan, de most már helyi szinten is túltolta a primitív, az egyszerű ösztönökre hatni próbáló kampányát.

Egyre több plakát tűnik fel, ahol az egyik körzeti egyéni jelöltet, Hiller István arcát montírozták rá az egyik, mint a kerítést lebontani kívánó Soros-ember fejének a helyére. Az „együtt bontanák le a kerítést” plakát koncepciója eleve hazugságon alapul, hiszen az eredeti plakáton feltűntetett politikusok közül ez többre sem igaz. Vona Gábor, az egyik odaszerkesztett jelölt például pont hogy megerősítené a határ zárat és állandó határőrséget is felállítana az őrzésére. Jelen esetben röhejes, hogy a kisméretű plakátoknál más pártok a saját jelöltjüket igyekeznek megmutatni és népszerűsíteni, ezzel szemben a Fideszé egy, a helyi lakosoktól teljesen idegen témájú, kvázi értelmetlen és valótlan üzenetet közvetít. Látható, ezt a fajta erőltetett, agresszív módszert váltja a ki a vereségtől való félelem.

A csütörtök este hirtelen megjelent új plakátok kapcsán, ami még vérlázítóbb, hogy azokat teljesen, minden körültekintés nélkül telibe más pártok plakátjaira ragasztják rá, ezzel Pesterzsébeten a Fidesz illegális vad plakátolásba kezdett. Meg sem próbálják – ha már később kezdtek el plakátolni, és már elfogyott a helyek többsége – hogy úgy igazítsák, hogy lehetőleg a legkevésbé takarják le a korábbi ragasztásokat. Megesik, hogy a kézi plakátolásnál oda kell figyelni, hogy zsúfolt helyeken hogyan lehet a leghatékonyabban odabiggyeszteni egy új plakátot, hogy más pártokéra a lehető legkevésbé sérüljön vagy kerüljön takarásba. Ennek ellenére, fideszes pofátlansággal mások munkáját nem tisztelve ezt az etikát figyelmen kívül hagyva plakátolnak bárhova. Sejthető, hogy előbb-utóbb a helyi pártok a választási bizottsághoz fognak fordulni, ennek a szabálynak a megsértésének a kivizsgálása miatt.

Az értelmetlen plakátok kihelyezésén túl a Fidesz helyi politikájának komolytalanságát az is erősíti, hogy az egyéni országgyűlési képviselőjelöltjük, Földesi Gyula, mint személyes, mint írásos megkeresés után sem hajlandó kiállni vitára egyik párt jelöltjével sem, hogy bemutassa programját vagy összemérje az érveit más jelöltjével. Ezzel szemben valótlan állításokkal és témaidegen odacsapásokkal hárít és futamodik meg az ésszerű és választóközpontú kampánymódszerektől. Ezt még tetézi Kubatov Gábor véletlenül vagy szándékosan elküldött rövid üzenete Bencsik Jánosnak, - mely reakció volt, a jobbikos jelölt Földesi Gyulának elküldött levelére - amiben csak annyit ált, hogy „Magyarázkodik a kisköcsög”. Ez a szürreális levelezés itt tekinthető meg:

Joggal kérhetjük fel, hogy a helyi Fidesz – igaz, országosan is így kéne – fejezze be, ezt az erzsébeti lakosokat teljesen hülyének néző és feléjük érdektelenséget mutató aljas kampánymódot, és a tisztességes, az egyenlőség elvét figyelembe vevő módszerekhez térjen vissza. Reméljük, sikerül.

Jól látható, milyen gátlástalan módon, mások munkájára rányomva vannak a fideszes kamuplakátok

Balra fent: "Magyarázkodik a kisköcsög." Ez volna a szint?

J. Tamás

Fotók: Saját