XV.kerületi Jobbik: Fideszes nem az M3-as autópálya bevezetőn javasolt zajvédő falra

• XV. kerület
2017-06-01 12:35

A XV. kerületi Jobbik kérésre a 2018-as központi költségvetéshez módosító javaslatot adott be Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke, amelyben a képviselő azt indítványozta, hogy a XV. és XIV. kerület határán lévő M3-as autópálya szakasznál kiépítsék a zajvédő falat.

Mint ismert, a XV. kerületet kettészelő M3-as autópálya bevezető szakasza egészségkárosító, hiszen a zaj, a szmog és a por egyszerűen élhetetlenné teszi az út közvetlen közelében élők környezetét. Jelenleg több szakasz is hiányzik, a Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti részt Tarlós István főpolgármester ígérete szerint 2017 nyarán elkészül. Itt olvashatnak erről többet: http://budapest15.jobbik.hu/hirek/kato_alpar_tarlos_terel_es_ujabb_idopontot_hatarozott_meg_a_xv_keruleti_zajvedo_fal_ugyeben

A 2018-as központi költségvetést jelenleg is tárgyalja az Országgyűlés, és a Fidesz által benyújtott törvényjavaslathoz módosító javaslatokat adhatnak be a képviselők, amelyet első körben az Országgyűlés költségvetési bizottsága tárgyal. Amennyiben itt többségi támogatást szerez a módosító javaslat, akkor kerülhet a képviselők elé szavazásra.

A XV. kerületet érintő módosító javaslat lényege az volt, hogy az M3-as autópálya bevezetőjénél az egyik hiányzó zajvédőfal szakasz megépítése kerüljön be a központi költségvetésbe. Az említett szakasz, egy felüljáró, ahol hatalmas a forgalom,  így az ott közlekedő napi több tízezer autó zaj- és légszennyezése ráhullik a környéken élőkre. Egy zajvédő fal segítségével nagyban csökkenteni lehetne a zajt és a port a környéken, és így a rákospalotaiak nyugodtabb körülmények között élhetnének.

A parlamenti bizottság többségét képező Fidesz 1152 módosító javaslatból összesen ötöt fogadott el, és ezek mindegyike a kormánypárté volt. Így László Tamás, a kerület országgyűlési képviselőjének pártja elérte, hogy többek között a XV. kerületi zajvédő falhoz kapcsolódó módosító javaslat se kerülhessen még a parlament elé.

Az alábbiakban olvasható a Jobbik módosító javaslata: http://www.parlament.hu/irom40/15381/15381-0690.pdf

Itt pedig egy jó példa a zajvédőfal kiépítésére:

Lukács Gergely Ádám

+36-70-953-50-21