Magyar találmány alkalmazása a Jobbik javaslatára Kispesten

  • XIX. kerület
2017-07-20 09:51

A jobbikos képviselő kezdeményezésére ivócsapokat létesített a kispesti önkormányzat. A Vas Gereben és a Nádasdy utca sarkán Gajda Péter Kispest város polgármestere és Lázár Tamás (Jobbik) önkormányzati képviselő jelképesen adta át a kispestieknek az egyik ivócsapot. Kispest polgármestere külön megköszönte Lázár Tamás javaslatát az ivócsapok felszerelésére.

 

balról jobbra haladva: Gajda Péter Kispest polgármestere | Lázár Tamás önkormányzati képviselő 

Lázár Tamás képviselőnk tavaly nyáron az interneten találkozott a tűzcsapra szerelhető ivócsap ötletével, akkor gondolt arra, hogy Kispesten is be lehetne vezetni a magyar találmányt. Lázár szerint teljesen egyértelmű, hogy a nagy melegben szükséges a folyamatos folyadék-utánpótlás, ezek a forgalmas helyeken felszerelt csapok ebben segítik az embereket.

 

Az Ivócsapok a lakott területen mindenhol, legalább 150 méterenként jelenlévő föld feletti tűzcsapokra telepíthetőek. Felszerelésük egyszerű, a helyi vízművek munkatársai néhány perc alatt tudják üzembe helyezni. Az ivócsap a köztéri tűzcsapot alakítja át ivókúttá, amikor szükség van rá, anélkül, hogy annak eredeti tűzbiztonsági funkciója sérülne. A piros színű tűzcsapokra felszerelt feltűnő kék színű Ivócsapokból a nyomógomb benyomásával az ivóvíz 15 másodpercen keresztül folyik. Az Ivócsapon egyetlen felső kifolyási pont van, ehhez közelhajolva lehet közvetlenül inni vagy a lehulló vízsugárból könnyedén megtölthetjük a kulacsunkat. 

Kispest Önkormányzata 5 kerületi helyszínen szereltetett ivócsapot a tűzcsapokra:
Vas Gereben utca–Nádasdy utca sarkán | Koós Károly tér–Pannónia utca sarkán | Vak Bottyán utcában a KöKi Terminál oldalában | Üllői út–Dobó Katica utca sarkán  | Zalaegerszeg utca–Pannónia út (Zoltán utca 61.) sarkán. >> 
Képes térképért Klikk ide <<

Gajda Péter elmondta, hogy Kispesten kívül még két kerületben vannak ilyen szerkezetek a fővárosban. Céljuk, hogy a nyári időszakban kulturált, könnyen és díjmentesen elérhető ivóvíz-vételi lehetőséget biztosítsunk a kispestiek és az ide látogatók számára – hangsúlyozta Gajda Péter, hozzátéve, hogy az akciót a jövőben is folytatni kívánja az önkormányzat.

A polgármester elmondta, hogy további öt kerületi helyszínen – a Központi játszótéren, a Kossuth téren, a Vass Lajos táborában, a Kós Károly téren és a KAC-pályán – reggel fél 8 és este 6 óra között párakapuk gondoskodnak a hűsölésről, ezek kívül, folytatva a korábbi évek gyakorlatát, 5000 palack félliteres ásványvizet oszt ki az önkormányzat kispesti közterületeken.

 

forrás: 
http://gajdapeter.hu/index.php?page=hirek&cid=1205
https://uj.kispest.hu/hirek/6570-felkeszult-a-kanikulara-az-onkormanyzat

 

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Lázár Tamás
alapszervezeti elnök

Telefon: 

06-20-490-07-27

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes telefonos egyeztetés alapján