1 milliárd forint hitel felvételét sürgeti Kispest szocialista vezetése

  • XIX. kerület
2017-07-04 21:50

A június igen termékeny hónapnak bizonyult, a képviselőtestület több, mint 30 napirendi pontban hozott döntést.

 

Lázár Tamás jobbikos önkormányzati képviselő értetlenségének adott hangot, annál az előterjesztésnél, amely az 1 milliárdos hitelfelvételt tárgyalta. Szerette volna a polgármestertől megtudni, hogy mi szükség újra eladósítani az Önkormányzatot, annak ellenére, hogy 800 milliós tartalékkal rendelkezik.

Lázár felelőtlen pénzkidobásnak és értelmetlen döntésnek látja, hogy amíg az óvodáink, bölcsődéink többsége felújításra vár, addig a városvezetés olyan vizes játszóteret épít több száz millió adóforintból, amiből országosan is csak három van. Ráadásul augusztus végén adják át, amikor már elveszti eredeti funkcióját. Erre mondják: bravó! Amennyiben, a hitelfelvétel mellett dönt a képviselőtestület, akkor a Jobbikos képviselő kéri a városvezetést a fontossági sorrend felállításáról.

 

Az MSZP-DK- Együtt- PM többség szavazatával támogatta a hitel felvételét, amelyhez még a kormány jóváhagyása szükséges.

 

Három év után újra előkerült a Magyar Futball Akadémia Alapítvány támogatása. Lázár Tamás képviselő arra kérte képviselőtársait, hogy ne szavazzák meg a polgármester előterjesztését. Kérését azzal indokolta, hogy az Akadémia éves szinten több száz millió forint állami támogatást kap. Ebben az esetben úgy látja, hogy itt nincs feladata Kispest Önkormányzatának. Ezt a 20 millió forintot számtalan más területen fel lehetne használni, például a nyári táboroztatásra, amire csak 11 millió forintot szántak.

 

Egyetértettek a képviselők azzal, hogy a Kispesti Arany Óvoda vezetője továbbra is Párkány Imréné legyen, míg a Kispesti Napraforgó Óvoda élére Bogdányné Horváth Ildikó óvodapedagógus, a jelenlegi intézményvezető-helyettes került.

 

Elfogadta a képviselő-testület a kerület Településfejlesztési Koncepció (TK), valamint a Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) egyeztetési dokumentációját, és felhatalmazta a polgármestert, hogy az államigazgatási szervek és a partnerek által történő véleményezéshez megküldje azt. Eleget tett a képviselő-testület annak a törvényi kötelezettségének is, hogy elkészült és elfogadták az úgynevezett Településképi Arculati Kézikönyv tervezetét.

 

Elfogadta az önkormányzat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. évi támogatásának elszámolását és egyet értettek a 2017. évi támogatási szerződés megkötésével. Ennek összege 2 millió forint.

 

Lázár Tamás
önkormányzati képviselő

 

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Lázár Tamás
alapszervezeti elnök

Telefon: 

06-20-490-07-27

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes telefonos egyeztetés alapján