Nyílt levél Tóth Józsefnek, a XIII. kerület polgármesterének

• XIII. kerület
2017-11-23 14:26

Nyílt levelet írt Tóth Józsefnek, a XIII. kerület polgármesterének Magvasi Adrián, a Jobbik kerületi országgyűlési képviselőjelöltje.

Tisztelt Polgármester Úr!

A Jobbik XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltjeként fordulok Önhöz. Nem a sikertelen MSZP politikusának írom a levelem, hanem a sikeres polgármesternek. Az MSZP-nek jövője nincs, a jelene kudarc, a múltja pedig tele van bűnökkel. Viszont mindettől függetlenül tisztelem az elmúlt több, mint húsz év során az önkormányzat dolgozóival közösen elért azon eredményeit, amelyek a kerület fejlődését, a kerületi lakosok jobb életét szolgálták. A Visegrádi utcai szakrendelő CT és MR Diagnosztikai Centrumának kialakítása, a bérlakás-program, a bölcsődék és óvodák korszerűsítése - csak néhány példa, amely miatt elismerés illeti a munkáját.

Egyetértünk abban, hogy az Orbán-kormány kiüresíti és az állam kiszolgálóivá teszi az önkormányzatokat, amelyeknek a támogatásáról vagy büntetéséről az alapján dönt, hogy melyik mennyire lojális a Fideszhez. Nem természetes az, hogy egy fejlődő pályán lévő kerületnek például trükkökkel kell megvédenie az iskoláit a kormány esztelen túlterjeszkedése ellen. A természetes az volna, ha a mindenkori kormány segítené és támogatná az eredményes önkormányzatok működését.

A magyar emberek többsége abban bízik, hogy pár hónap múlva az Orbán-rendszer véget ér. Az már egyértelművé vált, hogy a legerősebb ellenzéki pártként a kormányváltásra a Jobbik a legesélyesebb. A Jobbik-kormány első intézkedései között megállítjuk az önkormányzatiság folyamatos leépítését, a túlzott központosítást, és a fejlődés érdekében megteremtjük az önrendelkezés kibontakoztatásának lehetőségét, valamint kíméletlenül elszámoltatjuk a Fidesz, az MSZP és a DK korrupt politikusait. Mindenkinek a körmére nézünk, aki felelős az elmúlt kormányok bűneiért, de aki tisztességes szándékkal, becsületesen dolgozott, annak nem kell majd félnie.

Nem szövetséget ajánlok Önnek, de ha a leendő Jobbik-kormány alatt a XIII. kerület országgyűlési képviselője leszek, biztosíthatom arról, hogy a helyi lakosokért végzett munkájának eredményei nem vesznek el, és semmi nem gátolja majd a további fejlesztéseket. A józan ész azt diktálja, hogy lefektessünk egy világos nemzeti minimumot: a kerületi lakosok nem szenvedhetnek hátrányt, függetlenül attól, hogy milyen színű az önkormányzat, és attól, hogy ideológiai kérdésekben áthidalhatatlan szakadék tátong kettőnk között. Egy biztonságos, élhető, független és szabad ország boldog lakosai érdekében a kormány leváltása mellett az sem lehet ideológiai, érzelmi vagy pártszimpátiát érintő kérdés, hogy az állam segítse-e a sikeres önkormányzatokat. Én ezt kínálom Önnek.

Köszönöm, hogy időt szakított rám.

Tisztelettel:

Magvasi Adrián

(A levél Magvasi Adrián Facebook-oldalán jelent meg először.)