A kerületben is gyűjtjük a béruniós aláírásokat

• XIII. kerület
2017-09-01 14:55

A béruniós kezdeményezés célja a figyelem felhívása az Európai Unió nyugati és keleti tagállamai között fennálló gazdasági asszimetriára, illetve a meglévő bérkülönbségekre, valamint azok kiegyenlítésére. Szeretnénk, ha az „Egyenlő munkáért egyenlő bért” elve az Európai Unió alapelvei között is lefektetésre kerülne. Mindezt a felzárkóztatás alapvető feltételének tekintjük. Az Unió 2004 óta tartó keleti bővítése nem hozta meg a kelet-közép-európai tagállamok számára a várt felzárkózást. Ezzel a kezdeményezéssel egy történelmi folyamat kezdődhet el.

A XIII. kerületben az augusztus 20-ai központi kampánynyitó rendezvény óta zajlik az aláírások gyűjtése. Igyekszünk minél több helyszínen jelen lenni az elkövetkező hónapok során, valamint kérésre házhoz is megyünk. Természetesen online is alá lehet írni a berunio.hu oldalon, de találkozhatunk is, ha papíron szeretné támogatni. Ha Ön is szeretné aláírni, és/vagy családtagja, ismerőse, kollégája szintén támogatná, akkor jelezze elérhetőségeinken! Email: budapest13@jobbik.hu vagy Facebook: https://www.facebook.com/Jobbik13

Nemrég Schiffer András, az LMP korábbi társelnöke is aláírt az Árpád hídnál felállított standunknál. Mint az országgyűlési képviselőjelöltünk hangsúlyozta az Alfahíren, meggyőződése, hogy a bérunió túlmutat a belpolitikai csatározásokon, minden magyar ember érdeke, világnézettől, politikai hovatartozástól függetlenül. Bízik benne, hogy Schiffer András példáját mások is követni fogják, a lehetőség mindenki előtt nyitva áll. "Nemrég levélben fordultam Tóth Józsefhez, a XIII kerület MSZP-s polgármesteréhez, arra kértem őt, hogy támogassa ő is a kezdeményezést. Egyelőre még nem kaptam választ, de remélem, mint a kerület lakóinak vezetője, félre tudja tenni az MSZP kicsinyes hozzáállását, és kész lesz az itt élők érdekében is aláírásával segíteni az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének átültetését a mndennapjainkba" - fogalmazott Magvasi Adrián.

Magvasi Adrián

06-70-445-46-92