Lomisok fosztogatják a hegyvidéki használtruha-gyűjtő konténereket

• XII. kerület
2017-03-23 14:54

Megelégelték a helyiek a Németvölgyi úti használtruha-gyűjtő konténer körül kialakult áldatlan állapotokat és a probléma régóta húzódó orvoslását, ezért a Jobbik képviselőjéhez fordultak segítségért.

A Hegyvidéken kihelyezett konténereknél hosszú hónapok óta rendszeresen megjelenő lomisok egyre nagyobb szemetet okoznak a Németvölgyi úton. Martinez Gábor, a Jobbik XII. kerületi képviselője lakossági megkeresés kapcsán intézett kérdést a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

„A lakók arra panaszkodnak, hogy a lomisok gyerekeket tesznek a konténerbe és velük halásszák ki a ruhákat, a használhatatlan ruhákat pedig szétdobálják a konténer körül. Elmondásuk alapján, rendszeres takarítás mellett is csupán néhány napig tartható fenn a rend, mert visszatérnek a kukázók a helyszínre. A XII. kerületi Önkormányzattól nem kaptak megnyugtató választ a környéken lakók. Kovács Lajos alpolgármestert ezért arra kértem, hogy a Hegyvidéki Rendészet közreműködésével próbálják megoldani a konténer körüli szemetelés csökkentését, akár úgy hogy egy frekventáltabb helyre költöztetik át azt, ahol könnyebb lesz a lomisok távoltartása.” – nyilatkozta a jobbikos képviselő.

A ruhagyűjtő konténereket az Önkormányzat engedélyével az FCC Magyarország Kft. helyezte el a Németvölgyi úton. Karitatív tevékenység nem szerepel a weboldalukon felsorolt szolgáltatások között.

„Korábban többször olvashattunk a sajtóban arról, hogy a használtruha-gyűjtő konténerek tartalma valójában nem a rászorulókhoz kerül, hanem turkálókba, esetleg géprongyként lesz értékesítve. Vélhetően a Németvölgyi úti konténerek esetében is ez a helyzet. Jóval hatékonyabbnak tartanám, ha a Hegyvidéki Önkormányzat rendszeresen karitatív ruhagyűjtő akciókat szervezne a rászorultak részére, mondjuk az újonnan felújított városház téren. Így az adománynak szánt használtruha megfelelő helyre kerülne, és csupán néhány konténerre lenne szükség a kerületben, melyek segítségével a valóban használhatatlan ruhaszeméttől megszabadulhatnának a helyi lakók.” – tette hozzá Martinez Gábor.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Martinez Gábor

06-20-911-97-24