Magyar valóság: mínusz 20 fokban fűtetlen osztálytermek

  • IX. kerület
2017-02-02 11:38

Amint arról a sajtó is beszámolt, a kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában a gyerekek hetek óta fagyoskodnak a kihűlt osztálytermekben, a helyzet tarthatatlanságát jelzi, hogy a diákokat a hét elején haza kellett küldeni – írja Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője és Bencsik János, választókerületi elnök vasárnapi közös sajtóközleményükben.
A Jobbik felháborítónak tartja, hogy miközben minden idők legkorruptabb magyar kormánya számolatlanul herdálja az állami milliárdokat, az oktatás évtizedek óta alulfinanszírozott, amelynek a tanárok, szülők és diákok egyaránt elszenvedői. Az intézmény ráadásul régóta küzd fűtési problémákkal, ezért a mostani állapot az elmúlt 26 év egymást váltó fideszes és szocialista városvezetésének közös bűne.
Álságosnak tartják a Klebelsberg Központ magyarázatát is, amely az esethez először annyit tudott hozzáfűzni, hogy a rendszer elavult, és tavaszig nem lehet javítani. A társadalmi felzúdulás miatt a Központ pénteken már közleményben tett ígéretet, hogy hétfőre működő fűtőpaneleket fognak beüzemelni, a végleges és megnyugtató megoldás azonban csak a fűtőrendszer teljes cseréje lenne.
Emlékeztetnek továbbá arra: a Jobbik a 2017-es országos költségvetési törvény megalkotásakor másfél milliárd forintot irányzott elő a kispesti oktatási intézményekben szükséges felújítások megtételére, a javaslatot azonban a fideszes többség leszavazta.
Beszámolójuk szerint a 2016-os Valódi Nemzeti Konzultáció országjárásai alkalmával volt alkalmunk megtapasztalták, hogy az Erkel Ferenc Általános Iskola esete nem egyedi, Budapesten és az ország több pontján számos olyan alap- és középfokú oktatási intézmény található, ahol a tervezhető, minőségi oktatás alapvető feltételei sem adottak.

 

Alfahír nyomán

 

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Homa Barbara
alapszervezeti elnök

Telefon: 

06-70-907-84-92

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes telefonos egyeztetés alapján