Valódi rezsicsökkentés, amit nem reklámoznak – VIDEÓ

2017-11-29 12:22

Az FKF által alkalmazott legkisebb méretű hulladékgyűjtő edények 110 és 120 literesek, amit sokan, akik egyedül élnek egy háztartásban, csak legfeljebb félig töltenek meg, ennek ellenére teljes díjat fizetnek a szemétszállításért.

Sajnos a legtöbben nem tudják, hogy kérelem alapján lehetőségük van az eredeti díjételnek csupán a felét fizetni a szemétszállításért, ha a kukában legfeljebb 60 L szemét van az ürítéskor.

Ehhez arra van szükség, hogy a lakóingatlant kizárólag egyedül és életvitelszerűen használó személy az ingatlan helye szerinti kerületi önkormányzattól igazolást kérjen arról, hogy az ingatlan egyedüli lakója, és az önkormányzattól kapott igazolással együtt kérelmet nyújtson be az FKF-hez. A kukák ürítésenkénti díja így mindössze 376 forintra mérséklődik.

Rengeteg idős, háztartásában egyedül maradt személy számára jelent könnyebbséget, ha ily módon felére csökkenti a szemétszállítási költségét.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője