Valódi Nemzeti Konzultáció végeredménye: Borzalmas állapotok Magyarországon

  • Budapest
2017-02-12 00:00

Mintegy kettőszázezren küldték vissza a Jobbik valódi nemzeti konzultációnak nevezett kérdőívét, amelynek eredményét ismertetve Volner János frakcióvezető kijelentette: az emberek szerint Magyarország borzalmas állapotban van.

A korrupció elterjedéséről, az egészségügy és az oktatás helyzetéről is lesújtó véleménnyel vannak az emberek - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a politikus.

Az elmúlt kormányok elmulasztottak lépni olyan területeken, ahol a magyar társadalom azt várta volna: ilyen a hálapénz kérdése, de az Orbán-kormány nem gondoskodik arról, hogy méltóképpen keressenek a magyar emberek.

Ismertette: a válaszok értelmében tízből kilenc ember büntetné a hálapénzt és 20-ból 19 támogatná a fogászati ellátás ingyenessé tételét. Ötször annyian ítélik korruptabbnak az Orbán-kormányt a megelőző szocialista kabineteknél, mint fordítva, és a válaszadók 98 százaléka egyetért egy korrupcióellenes ügyészség felállításával - mondta Volner János. Közölte azt is, a választ visszaküldők jelentős többsége támogatja a bentlakásos iskolákat, olyan intézmények létrehozását, ahová a társaikat zavaró, beilleszkedni képtelen gyermekeket emelnék ki a családjukból, "hogy belőlük is a társadalom hasznos, értékteremtő tagja válhasson".

A Jobbik által tavaly elindított konzultáció teljes költsége 67 millió forint volt.

"Ez az összeg azt bizonyítja, hogy valaki nem lopja el a pénzt, ahogy azt a kormány teszi, akkor a töredékéből is ki lehet hozni a nemzeti konzultációs költségeket", más esetben gyanakodhatunk arra, hogy a közpénzekkel nem tiszta kezekkel bántak - tette hozzá a politikus.

Galériaképek

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Stummer János
Budapesti elnök

Telefon: 

06-70-424-65-72

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes egyeztetés alapján