Utcára hív a Jobbik a demokráciáért

  • Budapest
2017-12-12 11:13

Vona Gábor hétfői napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy péntek délután békés demonstrációra hívnak mindenkit, akinek számít, hogy a magyar demokrácia túlélje Orbán diktatúraépítését. 

A Jobbik elnöke úgy értékelte, hogy az Állami Számvevőszék büntetéséről a korrupt, zsarnok Orbán Viktor döntött, hogy "megpróbálja megsemmisíteni az egyedüli kormányváltó erőt és ezzel a demokrácia redőnyét lehúzva elérje hőn áhított vágyát, a diktatúra kiépítését."

Vona elmondta, hogy a kormány fél hatalma elvesztésétől és ezért folyamodik ilyen eszközökhöz, pedig jobban tenné, ha visszavonná az Állami Számvevőszék méltatlan akcióját és Domokos László lemondana az intézmény vezetéséről.

Hiába takaróznak ugyanis a biztonság megadásának illúziójával, a jelenlegi kormányt le fogja váltani a magyar társadalom. Vona Gábor hat pontban foglalta össze, hogy ennek bekövetkezte után a Jobbik milyen intézkedéseket hozna az ország rendbe tétele érdekében.

- Első helyen áll az ország biztonságának megvédése, ezért ha szükséges még több kerítést építenek, felállítják a határőrséget és felszámolják a letelepedési bizniszt, aminek haszonélvezőit elszámoltatják.

- Visszaállítják a demokrácia intézményeit, melyeket a kormányzása alatt Fidesz saját hatalmába állított és felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét.

- Modern, 21. századi oktatáspolitikával, termelésközpontú innovatív gazdaságpolitikával, a korrupció felszámolásával növelik az ország versenyképességét.

- Orbán Viktor politikája okozta károkat rendezik a nemzetközi térben is.

- Minden erejükkel azon lesznek, hogy felszámolják a fiatalok elvándorlását, ami sajnos nem kalandvágyból történik.

- Helyreállítanák a társadalmi megosztottságot. Azt fogják keresni, hogy mi az ami összeköt, ahelyett, hogy mi az ami szétválaszt.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hozzátette, hogy a Fidesz biztos volt benne, hogy 2017 Európa szerte a lázadás éve lesz, de már látszik, hogy a lázadás 2018-ban Magyarországon jön el, ami el fogja sodorni az Orbán-kormányt.

Vona péntek délután 17 órára békés fáklyás demonstrációra hívott mindenkit, aki számára fontos a demokrácia megőrzése. Helyszín: Lendvay utca 28., Fidesz székház előtt.

Galériaképek

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Stummer János
Budapesti elnök

Telefon: 

06-70-424-65-72

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes egyeztetés alapján