Továbbra sem tudni, hogy miért duplázódott meg hirtelen a Puskás stadion ára

2017-03-03 10:40

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, milyen új elemek és szempontok vezettek a Puskás Ferenc Stadion építési költségének drágulásához.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, a parlament sportért is felelős kulturális bizottságának elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az egy férőhelyre vetített költségek alapján a Puskás stadion a legdrágábbak közé tartozik majd Európában, hiszen például Brüsszelben, Bilbaóban, Münchenben, Marseilles-ben és Szófiában is olcsóbban épülnek új létesítmények.

Kiemelte, Magyarországon szinte az összes beruházás költségei emelkednek a bejelentés és a megvalósulás között, a sportcélú építkezések esetében pedig különösen látványos ez az emelkedés.

Dúró Dóra példaként említette az idei vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztéseket, majd hangsúlyozta, ezeknél a beruházásoknál komolyan felvetül a korrupciógyanú, vagyis az, hogy a különböző üzleti érdekek felülírják a közérdeket.