Tokody: "Normális gyermekbetegségek" keserítik meg a budapestiek mindennapjait

2017-06-23 18:00

A hármas metró ma reggel ismét leállt. Ezúttal is az egyik felújított szerelvénnyel volt probléma.Éppen a reggeli csúcsidőben történt az incidens, amikor emberek széles tömegei igyekeznek a munkahelyükre.

Tarlós István még márciusban úgy fogalmazott, hogy a felújított metrókocsik problémái "normális gyermekbetegségek", amelyek miatt nem kell aggódni, valódi problémáról csak akkor beszélhetünk, ha a meghibásodások egy hónap után is előfordulnak. Azóta három hónap telt el, a hibák száma pedig nem csökkent.

A Jobbik már márciusban követelte a meghibásodások kivizsgálását. E hónap elején, amikor a felújított metrókocsinál váratlanul mindkét oldalon kinyíltak az ajtók és így közvetlen élet- és balesetveszélyes helyzet alakult ki, ismét magyarázatot követeltünk, de azóta sem kaptunk.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy közel 70 milliárd forint adósságot varrtak a budapestiek nyakába, amiért a tisztességes adófizető állampolgárok értékelhető szolgáltatást, biztonságos és kulturált közlekedést nem, hanem csak több vagonnyi problémát kaptak, szó szerint.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője