Őrült pénzszórás: A Parlament melletti épület 9 milliárdba kerül

2017-03-22 16:20

A Jobbik a MTESZ-székház költségeinek pontos elszámolását sürgeti és újratárgyalná az Országgyűlés Hivatalának idei költségvetését.

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a Kossuth tér rekonstrukciójának részeként megújuló épületre eddig is 8,5 milliárd forintot költöttek, egy nemrég megjelent kormányhatározat pedig további közel fél milliárd forintot biztosít rá. Hozzátette, hogy a parlament költségvetési bizottsága is kétszer 2,5 milliárd forintot hagyott jóvá az Országgyűlés Hivatala költségvetésének tárgyalásakor.

A jobbikos politikus azt is kifogásolta, hogy Such György főigazgató nem tudott neki konkrét bekerülési összeget mondani, ezért azt kérte, a költségvetési bizottság előtt számoljon el, milyen tervek vannak, ki a beruházó és miért nem nyílt tenderen választották ki azt.

Hegedűs Lorántné elképesztőnek nevezte, hogy más szempontból viszont spórol a Ház: szerinte 1956 hatvanadik évfordulója megérdemelt volna "egy tisztességes emlékművet", ahogy a hivatal dolgozói is egy 10 százalékos fizetésemelést. Utóbbi 1-1,5 milliárd forintos költséggel járna - tette hozzá.

A sajtótájékoztató videója itt tekinthető meg

fotó: Béli Balázs - Alfahír