OLAF-jelentés: 167 milliárdos csalás, de kik a felelősök?

  • Budapest
2017-03-03 16:40

Még decemberben robbant a bomba, amikor kiderült, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) csalást és lehetséges korrupciót is feltárt az M4-es metró kivitelezése során. 167 milliárd forintos károkozást állapítottak meg Brüsszelben, és mintegy 93 milliárd forintos visszafizetésre kötelezné Magyarországot. De kik a felelősek ezért? 

Íme a magyar rögvalóság, ahol az OLAF-jelentés a legtökéletesebb példa arra, hogy hogyan is működött az elmúlt 27 évben hazánk politikai színpada: a 2010 előtti szocialista-liberális városvezetés és kormány kötötte meg a megkérdőjelezhető szerződéseket, de 2010 óta eltelt 7 évben a Fidesz volt hatalmon, és érdekes módon nekik nem tűnt fel semmi furcsaság, szerintük minden rendben volt, és a kifizetéseket is szorgosan folytatták tovább.

A 2010-ig hatalmon lévő MSZP-SZDSZ koalíció osztogatta a metrós pénzeket, így Demszky Gábor volt főpolgármester, Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők felelőssége merült fel az ügy kapcsán. Persze közülük mindenki ártatlannak vallja magát. 

Sokunkban felvetődött a kérdés az OLAF-jelentéssel kapcsolatban, hogy lehet az, hogy Brüsszelből észrevesznek egy 167 milliárdos csalást, Tarlós István és a Fidesz viszont hallgatott, mint a sír? Ez két lehetőséget vet fel: egyrészt a Fidesz voltak a cinkos módon részese volt csalásnak, vagy Tarlós Istvánék teljes alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot, hiszen nem vettek észre egy ekkora mértékű csalást. Bármelyik is legyen igaz, erős a gyanúnk, még további korrupciós ügyek is hasonló módon a szőnyeg alá lettek söpörve, és persze a kárvallottak mi, fővárosiak vagyunk.

 

Galériaképek

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Stummer János
Budapesti elnök

Telefon: 

06-70-424-65-72

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes egyeztetés alapján