Nyilvánosságot és átláthatóságot a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoportnál!

2017-03-09 15:55

A mai napon 10 órától tartotta első ülését a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport, amelyben végre a Jobbik is helyet kapott.

Az ülésre szóló meghívó sehol sem volt nyilvánosan olvasható, ezért arról kérdeztem a munkacsoport elnökét, hogy nyilvánosak-e a munkacsoport ülései. Mivel a válasz igen volt, javaslatot tettem rá, hogy a következő ülés meghívója kerüljön ki az önkormányzati honlapra, ami alapján bárki ellátogathat az ülésekre, beleértve a sajtó képviselőit is. Tekintettel arra, hogy a munkacsoport elnöke nem volt a javaslat ellen, bízunk benne, hogy érvényesülni fog a nyilvánosság elve a jövőbeni működés során.

Jobbikos javaslatra kísérletet tesz a munkacsoport annak a teljes adattartalmú OLAF-jelentésnek a megszerzésére, amely személyi következtetéseket is tartalmaz.

A Jobbik emellett a meghallgatandó személyek körének kibővítését javasolta, valamint a korrupcióval érintett cégek hátterének és kapcsolatainak részletes vizsgálatát annak érdekében, hogy kiderüljön, kiknek a zsebét gyarapította a metrópénz.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője