Metrókorrupciót Vizsgáló Munkacsoport: Jobbikos siker és forró kásaként kerülgetett téma

2017-03-27 15:56

A Metrókorrupciót Vizsgáló Munkacsoport mai ülése a korábbi gyakorlattól eltérően már nyilvánosan meghirdetésre került, ami egyértelműen a Jobbik sikere, hiszen egyedüliként követeltük a Fidesz által korábban mellőzött teljes körű nyilvánosságot, amely ma végre megvalósult.

Szomorú tény ugyanakkor, hogy hiába vetette fel a mai ülésen a Jobbik, hogy a Munkacsoport vizsgálja meg, miként képviselhette az OLAF jelentésben szereplő BAMCO konzorciumot a Trócsányi László igazságügyi miniszter résztulajdonában álló Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda a BKV-val és közvetetten a magyar állammal szemben. A javaslatot Borbély Lénárd csepeli polgármester érdemi magyarázat nélkül söpörte le az asztalról.

Nagyon szeretnénk választ kapni arra a kérdésre, hogy lehetett-e fideszes érintettség is az évtized legnagyobb korrupciós botrányában.

Ha a Jobbik kormányra kerül, a felelősségre vonást senki sem fogja elkerülni.Pártpolitikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek felelnie kell majd, akinél a közpénz elveszítette közpénz jellegét.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője