Meg kell állítani Buda legnagyobb korrupciós botrányát

2017-07-05 11:46

Újabb pofátlan bérbeadások láttak napvilágot, melyet a Nagy Gábor Tamás vezette fideszes Budavári Önkormányzat grundolt össze. A polgármester ezúttal nem saját magának, nem  a családtagjainak, nem is a fideszes körökhöz tartozó gasztrovállakozóknak, hanem a kormányzathoz közel álló nagyvállalkozóknak adott ki lakásokat jóval a piaci ár alatt, ezzel összehozva Buda mára már legnagyobb korrupciós lakásmutyiját.

"Légy minél gazdagabb, állj minél közelebb a fideszes vezetőkhöz!" Úgy fest, a Várban ez a két legfontosabb alapelv számít akkor, amikor kiosztják az önkormányzati lakásokat. Máskülönben elképzelhetetlen, hogy Hernádi Zsolt MOL-vezető, Csányi Sándor OTP-vezér és az Orbán Viktor miniszterelnök barátjának számító Garancsi István üzletember tulajdonában álló CD Hungary Zrt.  45 négyzetméteres lakásért havonta csak 13 800 forintot, egy 340 négyzetméteres lakásért pedig 220 ezret fizet Budavár önkormányzatának.

A budavári példa is jól mutatja, hogy a fideszes vezetők az állami tulajdont sajátjukként kezelik, és korrupt módon a saját családi és baráti köreikhez játsszák ki azt. Így lehetséges, hogy a Budai várat most nem más ország katonái, hanem a fideszes oligarchák tudták elfoglalni. A fent említett esetet a Jobbik erkölcstelennek és teljesen törvénytelennek tartja és 2018-as kormányra kerülésünk esetén minden ilyen és ehhez hasonló szerződést semmisnek fogunk tekinteni.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője

Fotó: BudapestInfo.EU