Magyarázatot követel a Jobbik a 3-as metrón történtekre

2017-06-07 10:18

„A Jobbik magyarázatot vár a felújított metrókocsiknál tapasztalt hibajelenségek okaira, valamint arra is, hogy miként lehetséges az, hogy amennyiben az NKH által előírt 15 000 kilométeres próbaüzem során nem tapasztaltak hibát, akkor azok hogyan jöhettek elő az éles üzem első napjaiban” – írtuk március 22-én kiadott közleményünkben. Magyarázatot azóta nem láttunk, újabb hibákat viszont sajnos igen.

A mai hiba, a szerelvény valamennyi ajtajának váratlan kinyílása közvetlen élet-, illetve balesetveszélyes helyzetet teremtett. Magyarázatot immáron nem várunk, hanem követelünk.

A kormányzati döntés értelmében Budapest csak a metrókocsik felújítására kapott hitelfelvételi lehetőséget, új kocsik beszerzésére nem, ezért a fővárosnak a felújításon kívül más választása nem volt. A kormány a metrókocsik felújításához a pénzcsapokat nem, csupán az eladósodás lehetőségét nyitotta meg, és miközben a 3-as metróvonal infrastrukturális felújításához finanszírozást ígér, folyamatosan akadályoz és halogat.

Történik mindez akkor, amikor a Puskás Ferenc Stadion költségei Habony Árpád két pislogása között tízmilliárdokkal nőnek, a Garancsi-bizniszek pedig úgy mennek át kiemelt beruházásként, mint kés a vajon.

Felháborítónak tartjuk, hogy napi félmillió ember testi épsége és biztonságos utazása nem ér annyit a Fidesz-kormánynak, mint egy-egy jó üzlet.

A leendő Jobbik-kormány a nép pártján állva első helyen fogja kezelni azokat a közérdekű üzemeket, amelyek mindennapi életünk szempontjából nélkülözhetetlenek.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője