Lánchíd-felújítás: mikor, hogyan, mennyiért?

  • Budapest
2017-03-09 09:52

Évek óta hallunk arról, hogy a Lánchíd nagyon rossz állapotban van és mielőbbi felújításra szorul. Nagyon szeretnénk tudni, hogy pontosan mikorra várható a Lánchíd felújítása? Bízunk benne, hogy a felújítás nem az M3-as metróvonal felújításának ütemében fog haladni, ahol évek óta egyik csúszás a másikat éri.

Külön szót kell ejteni a hogyanról, ugyanis a Jobbik számára csak olyan megoldás fogadható el, amely megőrzi a Lánchíd képét olyannak, amilyennek ma ismerjük. Budapest Duna-parti látképe, melynek szerves része a Lánchíd, 1987 óta az UNESCO Világörökség része. A Lánchíd nemcsak egy híd a Dunán, hanem A HÍD, amely nem csupán a magyar főváros egyik szimbóluma, hanem Magyarország egyik ékköve is egyben.

A mennyiért kérdését illetően nem szeretnénk, ha a költségek a Margit híd felújításához vagy a Puskás Ferenc Stadionhoz hasonlóan elszállnának. Egy hentestől elfogadható az a mondat, hogy "Kicsivel több lett, maradhat?", egy mészárostól azonban nem.

Még nem tudni, hogy ki nyeri majd a felújítást, azonban a korábbi tapasztalatok alapján félő, hogy itt is felüti majd a fejét a kormányzati korrupció, amely ellen a Jobbik minden törvényes eszközzel fel fog lépni.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője

Galériaképek

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Stummer János
Budapesti elnök

Telefon: 

06-70-424-65-72

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes egyeztetés alapján