Józsefváros: Mélyszegénységben élőket húzott le a 800 ezret kereső fideszes - VIDEÓ

2017-04-09 00:00

Mélyszegénységben élő emberektől kért pénzt szociális bérlakásokért cserébe a fideszes Balogh István Szilveszter - legalábbis ezt állítja több érintett. Baloghnak december végén kellett lemondania józsefvárosi önkormányzati mandátumáról, nemrég pedig az Echo TV-től is elbocsájtották a gyanúba keveredett fideszest.

A Jobbik feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen egy józsefvárosi korrupciógyanús ügyben - jelentette be Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

Dúró Dóra az N1TV riportjára hivatkozott, amelyben azt állították, hogy Balogh István Szilveszter, volt fideszes önkormányzati képviselő - akinek lemondása miatt most időközi választást kell tartani Józsefvárosban - 20-40 nm-es házmesterlakások kiutalásáért kért pénzt.

A Jobbik politikusa közölte: az ügyben vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Kérdésre válaszolva elmondta: több tucat esetről lehet szó.

Megjegyezte: Balogh István Szilveszter évekig párhuzamosan volt újságíró és önkormányzati képviselő, így akár korrupciós ügyekkel kapcsolatban is kérdezgethette a politikusokat, miközben a helyiek elmondása alapján ilyen korrupciós ügybe keveredett maga is.