Fővárosi Közgyűlés - Jobbik: Budapest nem térdepelhet kukoricán a visszavont olimpiai pályázat miatt

2017-03-02 13:58

A Jobbik szerint Budapest nem térdepelhet kukoricán a visszavont olimpiai pályázat miatt.

Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, bicskanyitogató ahogy "Lázár János forráselvonással fenyegette meg a budapestieket".

A Jobbik szerint ugyanis nem a fővárosiak, hanem elsősorban a kormány tehető felelőssé az elmaradt olimpiai rendezés miatt. A kabinet ugyanis nem volt hajlandó érdemi párbeszédet folytatni az ügyben, amelyet más kérdésekhez hasonlóan erőből próbált meg átnyomni a lakosságon - fejtette ki Tokody Marcell. Felelősként nevezte még meg az MSZP-t is, amely szerinte "köpönyegforgató módon" saját politikai érdekében változtatta meg korábbi támogató hozzáállását.

Tokody Marcell emellett szólt arról is, szerintük könnyen elképzelhető, hogy csak ősszel vagy még később, jövőre kezdődhet el a 3-as metró felújítása, amely a jelenlegi állapot alapján nem is "érdemi felújítást" jelentene, hanem csak a működőképesség fenntartását.