Fővárosi ingatlanmutyi Habony Árpád grúz-izraeli barátja javára

  • Budapest
2017-10-26 11:21

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi döntésével módosította a Stadionok metrómegállónál lévő azon ingatlanra vonatkozó szabályozást, amelyet néhány hónapja Habony Árpád grúz-izraeli üzletember barátjának cége szerzett meg a BKV-tól.

Az ingatlan értéke egyértelműen nőtt a szabályozás megváltoztatásával, és mivel ezt a módosítást nem az ingatlan értékesítésének elfogadása előtt, hanem azt követően hozta meg a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége, az ügy nem tekinthető másnak, mint mutyinak, ahol az ügyeskedéssel helyzetbe hozzák Habony Árpád grúz-izraeli barátját.


Az eset kísértetiesen hasonlít arra, amikor a Lágymányosi-öbölben luxus lakóparkot építő Garancsi István cégének kedvéért egy szabályozás módosítással lehetővé tették 120 méteres toronyház építését az ingatlanberuházás helyszínén. A döntés abban az esetben is jelentősen megnövelte annak a területnek az értékét, amelyet Orbán Viktor jó barátja, Garancsi István szerzett meg korábban.


A Jobbik elutasítja azt a gyakorlatot, amikor a politika az építési szabályok módosításával jogtalan előnyhöz juttat bizonyos szereplőket.


Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője

Galériaképek

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Stummer János
Budapesti elnök

Telefon: 

06-70-424-65-72

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes egyeztetés alapján