Folytatódik Budapest hülyítése - megint elkaszálták a hármas metró felújítását

2017-03-02 16:40

Évek óta folyamatosan hallunk az M3 metróvonal kritikus állapotáról, azonban a metróvonal infrastrukturális felújítása egyre csak húzódik. Noha 2010 óta azonos politikai színezetű a főváros és az ország vezetése, mégsem kezdődött el a 3-as metró infrastrukturális felújítása mind a mai napig.

A tavalyi év első felében a Fidesz még 2016. novemberi munkakezdést ígért, amely 2016 közepén 2017. február-márciusra módosult, tavaly év végén pedig 2017. június lett belőle, ami most szintén borulni látszik, mivel nemrégiben ismét visszavonták a kiírt tendert.

Úgy tűnik, főleg, ha a metrópótló buszok körüli cirkuszt tekintjük, hogy a 3-as metró ügyében a koncon marakodnak a fideszesek, és még a kormányon belül is különböző üzleti érdekkörök és azok politikai képviselői feszülnek egymásnak. A Jobbik felháborítónak tartja, hogy amikor napi félmilliónál is több ember biztonságos utazása, avagy, ha úgy tetszik, testi épsége és élete a tét, egyes narancsos döntéshozóknak még egy ilyen súlyos kérdésben is azon jár az esze, hogy miként tud jó üzletet csinálni valakiknek a projektből. Metrófelújítás pedig továbbra is sehol.

Fotó: budapest.hu