Értelmetlen sarcolás a III. kerületi fizetős parkolás, de most rátesznek még egy lapáttal

2018-01-24 10:39

A 2017-es adatok alapján a 2015-ben parkolási díjfizetés alá vont óbudai területeken továbbra is változatlanul nagy a zsúfoltság, tehát megállapítható, hogy a fizetős parkolás bevezetése a pénzbehajtáson kívül más funkciót nem tölt be.Ennek ellenére most meg kívánják emelni a parkolási díjakat a zónákban, csúcsra járatva az érintettek megsarcolását, mindezt megtoldva új fizetős parkolási zóna kijelölésével.

A Fővárosi Közgyűlés által holnap tárgyalandó előterjesztésből kiderül, hogy komoly oka a zsúfoltságnak a P+R parkolók hiánya, ennek ellenére nem intenzív P+R parkolóépítésről, hanem újabb pénzbehajtásról szól a javaslat.

A Jobbik évek óta hangsúlyozza, hogy több ezer - BKK bérlettel ingyenesen használható - P+R parkolóhely megépítésével lehetne a budapesti parkolási helyzetet érdemben javítani.
Szolgáltató szemléletmódra és pozitív ösztönzésre van szükség, nem pedig ész nélküli sarcolásra.
A leendő Jobbik-kormány véget vet az eszement pénzbehajtásnak és fizetős helyett élhető Budapestet fog teremteni.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője