Érdektelenség vagy csalás? - Így szavazott ma a Fővárosi Közgyűlés a bérunió támogatásáról

2017-05-11 11:24

A Fővárosi Közgyűlés ma tárgyalt a Jobbik által benyújtott európai béruinós kezdeményezés támogatásáról.

A fideszes vezetés hozzáállását már önmagában az is jól mutatja, hogy az előterjesztést utolsóként vették napirendre, azonban ami végül történt, az egészen példátlan.

Miután a szavazás lezajlott, a szavazatösszesítő tábla - egészen szokatlan módon - mintha lefagyott volna, azon semmilyen eredmény sem jelent meg. Tisztán látszott, hogy valami nincs rendben, főleg úgy, hogy közben több képviselő is jelezte, hogy nyomott gombot, ám a kijelző nem mutatta a leadott voksokat.

Tarlós István ennek ellenére kisvártatva a következő kijelentést tette:

"Érvénytelen a szavazás. Van olyan, hogy nem szavaz, ilyen kategória. Senki nem ment ki a teremből, megállapították a határozatképességet. Nem kívántunk dönteni ebben a kérdésben."

Ezt követően az ülést a főpolgármester berekesztette, miközben - hogy klasszikust idézzek - úgy örült, mint a macska, miután lenyelte a kanárit. A Jobbik felháborítónak tartja a mai esetet, és külön sajnálatunkat fejeznénk ki abban az esetben, ha az történt volna, hogy Tarlós István a Fidesz általánosan megszokott szintjére süllyedt.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője