Dráguló közösségi közlekedés?! Járatritkítások?! - Mi folyik itt, Budapesten?!

2018-02-08 18:21

Kiszivárgott a BKK 2018. évi üzleti terve, amely járatok ritkítását vagy megszüntetését és egyéb költségcsökkentő válságintézkedéseket, illetve tarifaemelést tartalmaz.

Hétfőn reggel a BKK vezérigazgatójához és a főpolgármesterhez fordultam, arról érdeklődve, hogy eredeti-e a kiszivárgott dokumentum és valós-e annak tartalma, egyúttal megerősítő válasz esetére kérdeztem őket a tervezett áremelésekről, járatok esetleges megszüntetéséről, illetve ritkításáról, valamint a tervben "költségcsökkentő válságintézkedések" megnevezéssel szereplő megszorítások tartalmáról.

Roppant beszédes, hogy közel négy nap nem érkezett válasz a kérdéseimre.

Feltételezhető, hogy amennyiben a leírtakból semmi sem lenne igaz, úgy azonnal cáfolták volna a dokumentumban foglaltakat.

Könnyen lehet, hogy olyasvalami derült most ki, amit csak az április 8. utáni időszakra tartogattak volna, hiszen a XX. századi bukott, illetve a bukás felé tántorgó pártoktól megszokhattuk már a menüsort: a választások előtt mézes madzag, a választások után pedig fekete leves.

A Jobbik számára elfogadhatatlan a közösségi közlekedés szolgáltatásainak csökkentése és a jegy- és bérletárak emelése. Különösen annak tükrében, hogy az ezeregyedik felesleges stadionra és a kormányközeli gazdasági érdekcsoportok számára mindig van pénz, miközben olyan fontos közszolgáltatásokra, mint az oktatás, az egészségügy, vagy éppen a közösségi közlekedés a kormány szerint nincs.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője