Az MSZP és a Fidesz is nyakig benne van a metróügyben - VIDEÓ

2017-02-13 10:41

Budapest, 2017. február 10., péntek (MTI) - A Jobbik az MSZP és a Fidesz közös "korrupciós mutyijának" tartja a négyes metró ügyét.

Szilágyi György országgyűlési képviselő pénteken, a metró II. János Pál pápa téri kijáratánál tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: az ügyben a jelenleg és a korábban kormányzó párt egyaránt nyakig benne van, közösen lopták el a metróépítésre szánt forrás csaknem felét.

Szerinte a Fidesz és az MSZP által közösen kialakított rendszer eredménye az is, hogy a magyar nyomozóhatóságok az ügyben semmilyen eredményt nem értek el, csak eltussolni próbálták azt. Hozzátette: az Alstom-ügy megmutatta az is, hogy a korrupciós ügyek szálai a miniszterelnökig érhetnek.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője a tájékoztatón egy 13 500 forintra kiállított csekket mutatott fel, amellyel azt kívánta érzékeltetni: ha az Európai Bizottság visszaköveteli az OLAF-jelentésben javasolt 59 milliárd forintot, az minden magyar dolgozónak ennyibe fog kerülni. Kétségesnek ítélte ugyanis azt, hogy a felelősöket felkutatnák és vagyonukat elkoboznák.

Emlékeztetett: a főváros már 2011-ben feljelentést tett az ügyben, a visszásságokat mégis a brit csalás elleni hivatal és az OLAF tárta fel.