A leendő Jobbik-kormány gondoskodni fog a 3-as metró felújításáról

2017-06-02 11:17

Az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága a tegnapi napon tárgyalta a Jobbik javaslatát, amely biztosította volna a 3-as metróvonal teljes körű felújításának pénzügyi fedezetét. A fideszes többség nem támogatta, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kormánynak esze ágában sincs a teljes fedezetet biztosítani.

Az a kormány, amelynek nem jelent problémát a 140 milliárd forintra rúgó vizes VB, és amely százmilliárdos nagyságrendben szórja a közpénzt tömegmanipulációra, aljas és hazug kormánypropagandára, nem tartja fontosnak napi félmillió ember biztonságos utazását.

Míg a kormány minden gond nélkül közel 200 milliárd forintot költ el egyetlen stadionra, a Puskás Ferenc Stadionra, addig nem hajlandó finanszírozni a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítását, amely a stadion költségénél jóval kevesebbe kerül.

Könnyen lehet, hogy előbb lesz kormányváltás, mint metrófelújítás. A leendő Jobbik-kormány az első intézkedései között fogja biztosítani a metrófelújításhoz szükséges összeget.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője