A Jobbik meghirdette a Nemzeti Ellenállást!

2018-10-01 11:54

Története 20. országos kongresszusát tartotta a Jobbik szombaton délelőtt Budapesten. A párt küldöttei egyhangúlag fogadták el a Nemzeti Ellenállás Kiáltványát.

"A kongresszus cáfolt minden olyan híresztelést, amely a Jobbik gyengüléséről szól" - jelentette ki Gyöngyösi Márton a rendezvényt követő sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, a "párt erős, stabil és növekedő". Ezután ismertette, hogy a kongresszus négy fő téma köré csoportosult a kiáltvány elfogadása mellett: a szervezeti átalakulásról, a frakció munkájáról, valamint az önkormányzati és EP-választásra való felkészülésről szólt. Újságírói kérdésre Jakab Péter, a párt szóvivője ennek kapcsán leszögezte, hogy a szövetségi politika csak olyan értelemben került szóba, hogy Gyurcsány Ferenccel és Orbán Viktorral elképzelhetetlen bármilyen együttműködés. A párt elnökhelyettese az EP-választás főbb témaköreinek a migrációt, a kivándorlást és az autonómia kérdéskörét jelölte meg.

Sneider Tamás pedig mérföldkőnek nevezte a kiáltvány egyhangú, a küldöttek 100%-nak támogatásával való elfogadását (a cikkünk alján mutatjuk). Kiemelte, hogy a szöveg tartalmazza a párt identitásának és céljainak alapjait. A párt elnöke továbbá ismertette, hogy a Jobbik ezzel meghirdette az ellenállást a NER rendszerével szemben. Három fő területet említett, amelyben sürgős beavatkozásra van szerinte szükség. Az első a demográfiai váság, amely kapcsán leszögezte, hogy az elmúlt kormányok közül "a családbarát kormány" idején a legalacsonyabb a születésszám. A második a vállalkozók helyzete, mert szerinte véget kell vetni annak, hogy "rokoni és baráti kapcsolatok révén kerülnek száz és ezer milliárdok vállalkozókhoz". Végül pedig a társadalom morális állapotát emelte ki, és úgy fogalmazott, hogy a magyarságon a "szolgalelkűség lett úrrá", a Jobbik feladata pedig ennek a felszámolása, hogy "büszke és öntudatos magyar nemzet legyünk". Hangsúlyozta, hogy a jövőben a Jobbik példát fog mutatni bátorságból, elkötelezettségből és tisztességből.

Az Alfahír úgy tudja, hogy a kongresszuson a küldöttek tájékoztatást kaptak a párt pénzügyi helyzetéről is, amelynek része volt az is, hogy a párt nemzetközi bírósághoz fordult az ÁSZ-büntetések miatt, a strasbourgi bíróság pedig befogadta a párt keresetét.

A kongresszuson átadásra kerültek a Pongrátz Gergely-érdemkeresztek is. Idén a két díjazott Szigeti Tóth János és Mátyás Ferenc lett.

fotó: Béli Balázs, alfahir.hu