3400 kilakoltatott család látta kárát az Orbán-kormány tétlenségének - VIDEÓ

  • Budapest
2017-03-07 18:16

Orbán Viktor kormányának egyik legnagyobb árulása az utóbbi években az, hogy magukra hagyta a hitelkárosultakat, valamint hogy lepaktált a bankrendszerrel. Miközben a régió országaiban a károsultak majdhogynem felvételkori árfolyamon válthatták át az úgynevezett devizahiteleket, Magyarországon az Orbán-kormány és az érintett bankok szervezetten fosztották ki a lakosságot.

A kilakoltatási moratórium lejártával a Fidesz-kormány pánikszerűen nyújtott be egy több sebből vérző, bizonyos részeit tekintve hibás javaslatot. Csak tavaly 3400 olyan kilakoltatás történt, mely elkerülhető lett volna, ha a Jobbik 3 évvel ezelőtt benyújtott indítványát elfogadták volna. A nemzeti néppárt az elsétálás jogával biztosította volna, hogy árverezés után ne lehessen senkin további milliókat követelni, és mar 2014 első felében biztosította volna, hogy becsérték alatt ne lehessen elkótyavetyélni az emberek ingatlanjait, ám a Fidesz akkor ezt leszavazta!

A mostani fideszes javaslat ráadásul nem is zárja ki teljes körűen, hogy a későbbiekben ugyanez a tartozás újabb problémákat okozzon. A Fidesz javaslata csak annyiban jelent könnyebbséget, hogy nehezebben kerül sor árverésre, de ettől még az indokolatlanul elvett milliók nem jutnak vissza a családokhoz. Az indítványt csak az első megállapítás miatt támogattuk, de semmiképpen sem tekintjük végleges megoldásnak.

A Jobbik követeli a kormánytól a kilakoltatások felfüggesztését, legalább a legnehezebb helyzetben levő családok esetében egy új elszámolási törvény elkészültéig. Követeljük azt is, hogy az MNB-nél az árfolyam-különbözet miatt felhalmozódott nyereséget ne ők tapsolják el ingatlanokra, műkincsekre, hanem az egy kártérítési alapba kerüljön, ahonnan a károsultakat meg lehet segíteni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Galériaképek

alapszerv-r1-banner

Találkozz velünk!

Adataink

Kerületi vezető adatai:
Stummer János
Budapesti elnök

Telefon: 

06-70-424-65-72

E-mail cím: 

Fogadóóra: 

Előzetes egyeztetés alapján